• Grote dierenwinkels
  • Locaties in Oudenbosch en Bergen op Zoom
  • Altijd de nieuwste trends en collecties
menu

Vlooien, teken en wormen voorkomen

Parasieten

Vlooien en teken

Samen met uw huisdier heerlijk genieten tijdens de warme zomermaanden! Helaas houden ook veel parasieten van het warmere weer. Het is dan ook extra belangrijk om uw huisdier in de zomer goed te beschermen tegen vlooien en teken. Zo voorkomt u een onaangename vlooienplaag in huis.

Vlooien en teken voorkomen

Er zijn momenteel veel verschillende middelen op de markt die vlooien en teken voorkomen. Niet alleen zijn er vernieuwde banden en spot-on pipetten, maar voor honden is er bijvoorbeeld ook een tablet die maar liefst 3 maanden werkt tegen vlooien en teken. Voor de kat is er een spot-on die zowel tegen vlooien, teken als wormen beschermt. Er is voor katten zelfs een injectie te krijgen die maar liefst 6 maandenlang beschermt tegen vlooien.

Het beste anti-vlooienmiddel of anti-tekenmiddel

Welk anti-vlooienmiddel of anti-tekenmiddel de beste keuze is, hangt af van uw wensen, uw dier, of uw dier gewassen wordt of zwemt en een eventuele vakantielocatie. Voor advies kunt u altijd terecht bij de Pets Health balie.

Wormen

Naast vlooien en teken dient u alert te zijn op wormen bij uw huisdier. De lintworm, onder andere overgebracht door vlooien, herkent u aan de rijstachtige korrels in de mand of onder de staart van uw huisdier. Maar er zijn nog meer soorten wormen die kunnen voorkomen bij honden en katten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn een heleboel worminfecties niet aan de buitenkant of in de ontlasting van het huisdier waarneembaar. Toch kunnen wormen voor nare gezondheidsproblemen zorgen. Ook zijn sommige worminfecties, zoals die van de spoelworm en de vossenlintworm, besmettelijk voor mensen.

Hoe vaak moet ik mijn hond of kat ontwormen?

Voor de meeste honden en katten die buiten komen geldt het advies om 4x per jaar te ontwormen. Vaker ontwormen is aan te raden wanneer uw hond vers vlees, knaagdieren of de ontlasting van andere honden of katten eet. Ook wanneer u jaagt met uw hond is vaker ontwormen een verstandige keuze. Indien u naar het buitenland gaat is het daarnaast belangrijk te denken aan een middel tegen hartworm. Kom voor advies op maat langs bij de Pets Health balie.

Wilt u een onbezorgde zomer? Laat u dan deskundig voorlichten aan de Pets Health balie.