• Grote dierenwinkels
  • Locaties in Oudenbosch en Bergen op Zoom
  • Altijd de nieuwste trends en collecties
menu

Mijn kat drinkt te weinig

Kat meer laten drinken

Voldoende water drinken is voor alle katten belangrijk. Indien uw kat last heeft van bepaalde klachten als een verminderde nierfunctie of terugkerende blaasproblemen is dit extra van belang. Hieronder vindt u enkele adviezen om uw kat meer te laten drinken.

Waterbakjes in alle soorten

Zet meerdere waterbakjes op verschillende (rustige) plaatsen in huis. Veel katten houden er niet van om te drinken waar ze eten, zet het water dus niet meteen naast de voerbak. Varieer met het type drinkbak, sommige katten vinden het prettiger drinken uit een bak van roestvrij staal of keramiek.

Stromend water

Katten drinken graag stromend water, bijvoorbeeld uit een druppelende kraan. Een drinkfontein is ideaal om uw kat de hele dag van stromend water te kunnen laten drinken. Drinkfonteinen zijn verkrijgbaar in onze winkel.

Natvoer

Natvoer bestaat voor een groot deel uit vocht en is verkrijgbaar in vele soorten en smaken. Zowel voor de meeste nier- als blaasdiëten bestaan verschillende varianten. Door uw kat vaker natvoer aan te bieden krijgt hij/zij al etend meer vocht binnen. U kunt eventueel ook de brokjes in een beetje water weken of extra vocht toevoegen aan het natvoer. Zorg er voor dat het water wat u toevoegt op kamertemperatuur is. Laat in verband met de hygiëne natvoer niet te lang staan en maak de bakjes dagelijks schoon.

Water met een smaakje

Door een smaakje te geven aan het water kunt u uw kat extra stimuleren meer te drinken. U kunt bijvoorbeeld een beetje kattenmelk aan het water toevoegen. Ook kunt u ijsblokjes van een verdund tonijn uit blik of een andere smaak aan het water toevoegen. Belangrijk is wel om, zeker bij nierpatiënten, te letten op het zoutgehalte. Overleg dit daarom eerst met de dierenarts. Naast water met een smaakje, moet er ook altijd gewoon water beschikbaar zijn.