• Grote dierenwinkels
  • Locaties in Oudenbosch en Bergen op Zoom
  • Altijd de nieuwste trends en collecties
menu

Uw huisdier chippen

Uw huisdier chippen

Het is verstandig om uw huisdier te laten chippen. Als uw hond of kat meegaat op vakantie is het zelfs verplicht als enige geldige identificatie. Maar ook de thuisblijvers kunt u het beste laten chippen.

Chippen: een uitkomst wanneer uw huisdier vermist is

Alleen al het feit dat jaarlijks meer dan 30.000 honden en katten vermist raken, is voldoende reden om uw huisdieren te laten chippen. Bij een niet-gechipt, weggelopen huisdier is het niet eenvoudig om de eigenaar op te sporen. Het dier loopt kans voor langere tijd in een asiel te belanden, of het komt bij een andere eigenaar terecht. U als eigenaar verkeert ondertussen in onzekerheid. Een goede identificatie en registratie is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw huisdier weer bij u teruggebracht kan worden als het eens ontsnapt.

Een chip direct laten registreren

Er valt dus veel zorg te voorkomen door uw dier te chippen en te laten registreren. In onze Pets Health dierenkliniek kunt u uw dier gelijk laten registreren door de dierenarts: het nummer van de chip wordt gelinkt aan de adresgegevens van de eigenaar. Een afspraak is hiervoor niet nodig, u kunt gewoon terecht op onze inloopspreekuren.

Registratie van chips

Steeds meer honden zijn inmiddels gechipt vanwege de identificatie- en registratieplicht voor pups die op 1 april 2013 is ingevoerd. Is uw huisdier al gechipt? Kijk af en toe op www.chipnummer.nl of de gegevens nog kloppen. De site vertelt u ook hoe u gegevens kunt aanpassen, zoals een nieuw adres of telefoonnummer, of een verandering in de gezondheid van uw dier. Het is ook een handige site voor overige vragen over chippen die u nog mocht hebben.

De voordelen van chippen op een rij

Nog even de voordelen van een gechipt huisdier op een rij:

  • Een weggelopen dier wordt sneller herenigd met zijn baasje
  • Wie zijn dier wil verzekeren, moet kunnen aantonen dat het is gechipt.
  • Wie de geregistreerde gegevens van zijn huisdier actueel houdt, informeert degene die een weggelopen huisdier vindt over eventuele dieeteisen of gezondheidsvraagstukken
  • Handig: Er zijn kattenluikjes te koop die reageren op een chip. Omdat het chipnummer uniek is, krijgen alleen katten met een ingeprogrammeerd chipnummer toegang. Katten hoeven dan geen halsbandje meer om, zoals bij luikjes met een magnetisch slot. En omdat het kattenluik alleen reageert op de chip van uw kat, kunnen andere katten niet binnen komen!