• Grote dierenwinkels
  • Locaties in Oudenbosch en Bergen op Zoom
  • Altijd de nieuwste trends en collecties
menu

Farm Food Rawhide Dental kauwkluif XXS

Kauwkluif van rawhide, verzorgt en reinigt het gebit van jouw hond.
2,60

  • 2,60
De Farm Food Rawhide Dental kauwkluif is een gezonde en natuurlijke tandenborstel voor jouw hond.

Honden hebben van nature een grote behoefte om ergens op te kauwen omdat zij alleen op deze manier hun tanden en kiezen schoon kunnen houden en zo gebitsproblemen voorkomen.

In de natuur kauwen wolven en andere hondachtigen onder anderen op de huid van hun prooi. Dit kauwen op zacht en taai materiaal vermindert tandplak en tandsteen en zorgt voor schone tanden en kiezen en daarmee voor gezond tandvlees.
Bij onze honden kan men voor goede natuurlijke gebitsverzorging "de huid van prooien" het beste vervangen door een kauwkluif of andere product van Farm Food Rawhide.

Farm Food Rawhide producten zijn stevig, hard en volledig verteerbaar. Door inwerking van speeksel komt tijdens het kauwen collageen vrij, een lichaamseigen eiwitverbinding. Dit collageen lost tandplak op. Daarnaast vindt er door de schurende werking, tijdens het kauwen op het taaie materiaal, een grondige, zichtbare reiniging van het hondengebit plaats.

Rawhide is gedroogd onderhuids bindweefsel (de tweede, stevige en taaie, laag) van de huid van runderen. Onze witte kauwkluiven komen uit Turkije en zijn gemaakt van de huiden van vrije uitloop runderen die voor de vleesproductie worden gehouden. Het productiebedrijf is een onderdeel van een grote slachterij, de huiden worden daarom direct na het slachten machinaal gespleten. De buitenste, onverteerbare, lederhuid wordt daarbij verwijderd voor de leerproductie. De binnenste lagen, verteerbare, onderhuids-bindweefsel worden gewassen en op de gewenste maat in stukken gesneden. Na handmatig in de verschillende vormen te zijn gevouwen, worden de witte kauwkluiven enkele dagen in een oven gedroogd. Een zeer belangrijk aspect van onze producten is dat er, door deze snelle verwerking, tijdens de gehele productie geen schadelijke stoffen worden gebruikt. Daardoor kunnen wij een schoon, zuiver en veilig product garanderen.

Farm Food Rawhide is dus gegarandeerd vrij van kleur-, geur– en smaakstoffen of conserveringsmiddelen!

Samenstelling: 100% Puur gedroogd onderhuidsbindweefsel van runderen, zonder toevoegingen.

Analytische bestanddelen: vocht 6,4%, eiwit 92,8%, vet 0,2%, as 0,2%, ruwe celstof 0,4%

Let op: Zorg ervoor dat de maat die je koopt tenminste past bij de grootte en bijtkracht van jouw hond. Houd toezicht op je hond tijdens het kauwen.
Barcode 8714857150048
Artikelnummer 5725